Elhunyt az idős szekszárdi férfi, akivel Hadházy perben állt

 

A Híradó.hu információi szerint elhunyt az az idős szekszárdi férfi, akinek 70 ezer forintos nyugdíját havi 23 ezer forinttal terhelték meg, miután Hadházy Ákos LMP-s társelnök jogi útra terelt egy ingatlanügyet.

A Magyar Időknek korábban az idős ember jogi képviselője arról számolt be, hogy Hadházy Ákos LMP-s társelnök először eltartási szerződést akart kötni szomszédjával, a szekszárdi Bartina utcai házban lakó idős férfival, ám az idős férfi elutasította az ajánlatot. Hadházy és felesége ezután felújíttatták a háromlakásos – ebből kettő Hadházyéké – ház tetőszerkezetét, papíron több mint két és fél millió forintért. Tartottak egy lakógyűlést, és úgy határoztak, hogy a tulajdoni hányad arányában a nyugdíjas embernek ki kell fizetnie a rá eső félmillió forint körüli részt.

Az idős férfi képviselőjének elmondása szerint – írja a Magyar Idők – ezt a férfi nem tudta teljesíteni, Hadházy pedig azonnal jogi útra terelte az ügyet. Az eljárás végén a szomszéd 70 ezer forintos nyugdíját havi 23 ezer forinttal terhelték meg, amivel szinte lehetetlen helyzetbe hozták. A férfi napokkal ezelőtt kórházba került, ahol portálunk értesülése szerint elhunyt.

Hadházy Ákos a napokban újra előkerült ügyet úgy kommentálta Facebook-oldalán, hogy azzal az ő lejáratására törnek. Azt állítja, hogy eltartási szerződést kötöttek volna az idős férfival, ám azt az utolsó pillanatban az egyik lánya megakadályozta.

Bejegyzésében arról is ír: „hosszú ideig könyörögtünk idős, szenvedélybeteg szomszédom lányainak, hogy tegyenek valamit az édesapjukkal, végre bevitették a kórházba”, és az is olvasható még a bejegyzésben, az idős ember „vízóra nélkül”, ingyen használta Hadházyék vízszolgáltatását.