Németh Szilárd: A Jedlik gimnázium fejlesztése az egész kerületre hat

 

A Jedlik Ányos Gimnázium fejlesztésével azt szeretnénk elérni, hogy az egész csepeli közélet, szellemi élet, köznevelés-közoktatás is emelkedjen – mondta Németh Szilárd (Fidesz) országgyűlési képviselő hétfőn, a gimnázium fejlesztésének irányát meghatározó társadalmi egyeztető fórum ülését követő sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: a gimnázium fejlesztésének fő irányait egy társadalmi tanácsadó, egyeztető testület határozza meg, és ez a testület hivatott arra, hogy a helyi igényeknek megfelelően koordinálja a beruházást. Mint mondta, a testületben jeles csepeliek, és a gimnáziumhoz kötődők vesznek részt, valamint a diákönkormányzat, mert – mint hangsúlyozta – a diákokat is szeretnék bevonni a gimnázium megújításába.

 Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

A politikus – aki a csepel-soroksári választókerületben indul egyéni jelöltként az áprilisi voksoláson –elmondta, a cél az, hogy a megújult intézményben a diákok megbízható, megalapozott tudást kapjanak, és sikeresen tudjanak érvényesülni az életben. A tanárok számára olyan feltételeket szeretnének biztosítani, hogy munkájukat a legmagasabb szinten tudják végezni, a szülők pedig biztonságban tudják gyermeküket az iskolában.

Mint mondta, az iskolát eredetileg 1945-ben alapították a bencések, azóta számtalan kiváló tanár oktatott az intézményben, akiknek szellemisége, tudása az iskolában megmaradt, és ezt mindenképpen szeretnék továbbvinni.

Németh Szilárd szavai szerint a munkáskerületben olyan iskolát akarnak létrehozni, amely meghatározó, és európai mércével mérhető, ezért ragaszkodnak a minőséghez a felújítás során, igazi 21-22. századi iskola jöjjön létre. Elmondta azt is, hogy a felújítás miatt legalább két tanévre át kell költöznie az iskolának egy másik épületbe.