Malvin
Friss
Románia várhatóan két potenciális jelöltet is javasol az Európai Bizottságba // Johansson: Rendkívül fontos a dublini menekültügyi szabályok reformja // Bejutott a döntőbe a kalapácsvető Halász Bence // Tilki: Meg kell akadályozni, hogy területfoglalás történjen a katonai temetőkön keresztül // Jogerősen tíz évre ítélték a borsodi apagyilkost // Új üzemcsarnokot avatott a Reneszánsz Zrt. Süttőn //

MÉG TÖBB HÍR

Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban

blogok
Élő Bolygó Blog
Újabb jéghegyóriás szakadt le az Antarktiszról
Az Amery parti jégmezőről leszakadt jéghegy 1580 négyzetkilométer kiterjedésű.
Látószög - Schmidt Mária blogja
Az anyaság és a terhesség nemtelenítése
Ki az anya? Lehet gendersemleges a terhesség? A nemtelenített várandós emberek ötlete önmaga karikatúrájába fordítja az identitáspolitikát.
Frank Füredi
Alaptörvény blog
Az alkotmányos elmozdítási eljárás mennyiben befolyásolja Trump határvédelmi terveit?
A Legfelsőbb Bíróság döntése ellenére a Demokrata Párt meg tudja-e akadályozni Trump falépítési terveit, úgy hogy a törvényhozás alsóházában többségben lévő demokraták totális támadást indítottak az elnök ellen?
Dr. Ifj. Lomnici Zoltán
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
Választás osztrák módra
Jóllehet az eredmények már nyilvánosak, ebben a pillanatban is több millió osztrák választópolgár ül az internet és a tévé előtt, izgatottan várva, hogy kire is szavazott.
Lánczi Tamás
Családban marad!
Iskolába menet – egy ABBA-sláger margójára
Most még integetnek a lépcsőn és a fordulóban is még egy utolsót. Aztán eltűnnek a folyosón siető gyerekek özönében. Én még ott állok néhány másodpercet, szeretném megállítani az időt.
Hernády Zsolt
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
Működött az Ibiza-videó
Ausztria választott. Az eredmény jól mutatja a modern “médiademokrácia” működési elvét, amelyben egy jól időzített és kellően habosított botrány dönti el politikusok és pártok sorsát.
Kiszelly Zoltán
Látószög - Schmidt Mária blogja
Fölszarvazott emberiség
„Szegény XX. század, amely megérted Nürnberg igazságszolgáltatását és a XX. kongresszust!" - Mindszenty József nem publikálásra szánt gondolatai jelentek meg az idén nyáron.
B. Varga Judit (történész-muzeológus)
Élő Bolygó Blog
Soha még ilyen gyorsan nem melegedtek a tengerek és nem olvadt a jég a Földön
Soha nem volt még ennyire pusztító hatású a klímaváltozás a tengereken és a jéggel borított vidékeken – olvasható az ENSZ tudományos testületének frissen megjelent tematikus jelentésében.