LMP: a kormánypártok nem törődnek a magyar emberekkel

 

Az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint a kormánypártok nem törődnek az emberekkel, ezt bizonyítja, hogy a parlament házbizottságának hétfői rendkívüli ülésén nem támogatták a családosok kilakoltatásának megakadályozását célzó előterjesztésük gyorsított tárgyalását.

Szél Bernadett az Országháznál tartott sajtótájékoztatón kijelentette, a kormánypártok ezzel elismerték, hogy csupán kampányfogás volt a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása április végéig.
Az előterjesztést szintén jegyző Szabó Tímea (Párbeszéd) független képviselő kijelentette: 900 ezer végrehajtás van folyamatban Magyarországon, ami szerinte azt jelenti, hogy több millió család kerülhet az utcára.
Az előterjesztést Tóth Fanni, A Város Mindenkié mozgalom aktivistája ismertette: az önkormányzatok kötelezettségévé tennék a kilakoltatás előtt álló gyermekesek elhelyezését, emellett tiltanák a lakáskiürítés bírósági elrendelését, ha az által családok kerülnének az utcára. Az eseményen egy Budapestről kilakoltatott többgyermekes édesanya gyermekével a karján kérte mindenki számára a lakhatás biztosítását.
Szél Bernadett elmondta azt is: a kormánypártok – szintén indoklás nélkül – azon javaslatának tárgyalását sem támogatták, amely azt gátolná, hogy politikusok gyermekeket kampányeszközként használjanak. “A suszter maradjon a kaptafánál, a politikus a politikánál és ne a gyermekeken keresztül próbáljon szimpátiát szerezni magának” – fogalmazott.
Arra a kérdésre, hogy miért szüntetnék meg a családok otthonteremtési kedvezményét az új lakásokra, úgy válaszolt: az Elios-botránnyal kapcsolatban is az látszik, hogy olyan mértékű korrupció van az országban, hogy bőven jut lakhatási támogatásra, még több is, mint amennyit a Fidesz adott.