„Együtt bontanák le a határzárat” – Így vélekedik a migrációról az ellenzék

 

Az ellenzéki pártok veszélyt jelentenek Magyarországra, mert Soros Györggyel együtt lebontanák a határzárat és betelepítenék a bevándorlókat – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója, amikor elindította a párt új plakátkampányát. Hidvéghi Balázs bemutatta azt az óriásplakátot, amelyen Soros György, valamint Szél Bernadett, Gyurcsány Ferenc, Vona Gábor és Karácsony Gergely látható. A kommunikációs igazgató azt mondta, a Fidesznek Magyarország az első, meg fogják védeni, nemet mondanak a Soros-tervre, és nem engedik, hogy bevándorlóországot csináljanak belőle, mint ahogy azt az ellenzék tenné – hangzott el az M1 Híradójában.

„Együtt bontanák le a határzárat” – ez olvasható a nagyobbik kormánypárt új plakátjain. A Fidesz plakátkampányában Szél Bernadett, Gyurcsány Ferenc, Vona Gábor és Karácsony Gergely, vagyis az ellenzéki pártok listavezető politikusai Soros György társaságában szerepelnek.

A nagyobbik kormánypárt a kampányt a közösségi oldalon is közzétette. Azt írták, az ellenzéki pártok veszélyt jelentenek Magyarországra, mert a határzár lebontását és a Soros-terv végrehajtását támogatják.

Soros György az elmúlt hónapokban többször hangoztatta, hogy szerinte Európának kötelessége befogadnia az illegális migránsokat. Tavaly júniusban az uniós gazdasági fórumon maga beszélt arról, hogy elképzelése szerint az uniónak pénzzel kellene támogatnia a migránsokat, amit a kontinens hitelből fedezhetne.

A menekültválság kezdete óta Magyarországon több ellenzéki politikus is hasonló gondolatokat fogalmazott meg.

Gyurcsány Ferenc a DK tavalyi évnyitó kongresszusán például azt mondta, szerinte Magyarországnak javára válnának a bevándorlók. Ő maga családjával 2015 nyarán több illegális határsértőt is befogadott.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje korábban nem is tekintette valós problémának a menekültválságot. Most arról beszélt, hogy pártja nem bontaná le a határkerítést, de legutóbb tagadta, hogy létezne Soros-terv.

Egy éve egy interjúban Vona Gábor, a Jobbik elnöke is azt mondta, felmerült, hogy kvóták alapján szétosztjuk a bevándorlókat, és amíg ez pár ezer emberről szól, addig rendben van, lehet róla gondolkodni.

Karácsony Gergely pedig annak az MSZP-nek a miniszterelnök-jelöltje, amelynek képviselői szintén a migránsok kötelező szétosztása mellé álltak. Molnár Gyula pártelnök például azt mondta, a kvótát el kell fogadni.

Botka László pedig a Magyarországot védő kerítés lebontásáról beszélt.

A Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, Soros György és az ellenzék együtt bontaná le a határzárat. A Fidesz ezzel szemben nemet mond a Soros-tervre és nem engedi, hogy bevándorlóországot csináljanak Magyarországból.