Nézőpont: Gyurcsány és Vona a legnépszerűtlenebb

 

Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor a két legnépszerűtlenebb és a legelutasítottabb pártelnök a Nézőpont felmérése szerint.

A január 15. és 18. között ezer ember megkérdezésével készült országos reprezentatív felmérés eredményéről vasárnap tájékoztatta az intézet az MTI-t.

A kutatás szerint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke 22 százalékkal, míg Vona Gábor, a Jobbik vezetője 30 százalékkal Magyarország két legkevésbé népszerű, míg Orbán Viktor (Fidesz) 54 százalékkal és Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd) 43 százalékkal a két leginkább népszerű kormányfőjelölt-pártelnök.
Népszerűség-ábra - Nézőpont 2018 január

Gyurcsány Ferencről ugyan a baloldaliak 78 százaléka mondta azt, hogy szeretné “fontos politikai pozícióban” látni, de minden más párt szavazói, és még a rejtőzködők is berzenkednek ellene, ennek köszönhető rossz helyezése – állapítják meg a Nézőpont elemzői.

Hasonló a helyzete Vona Gábornak, akit a felmérések szerint a visszaszorulóban lévő Jobbik-tábor 91 százaléka kedvel, a többi párt támogatóinak azonban közel 80 százaléka elutasít. Beszédes, hogy Gyurcsány Ferencet és Vona Gábort a magyarok több mint fele nem szeretné „fontos pozícióban” látni.

Ezzel szemben egyedül a lista élén álló Orbán Viktor Fidesz-elnök tudta elnyerni a magyarok több mint felének (54 százalék) bizalmát. A legkevésbé elutasított pártelnök Karácsony Gergely, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, de az ő alacsonyabb mutatóinak hátterében az is lehet, hogy ismertsége 19 százalékponttal elmarad a hivatalban lévő miniszterelnökétől – írták.