Megbukott az átvilágításon Szél Bernadett szakértője

 

Nyomós nemzetbiztonsági oka van, hogy Szél Bernadett LMP-s társelnököt Németh Szilárd fideszes politikus eltanácsolta a nemzetbiztonsági bizottság üléseitől – értesült a Híradó.hu több, egymástól független forrásból. Németh a héten azzal érvelt, Szél Bernadett kapcsolatban áll a Soros-birodalom bevándorlásszervező civil szervezeteivel, politikusként a bevándorlást és a kvótákat képviseli, ezért a kormánypárt nem akarja, hogy Szél jelen legyen a bizottsági üléseken, amikor a Soros-terv a téma. Portálunk úgy értesült, ezen túlmenően egy konkrét nemzetbiztonsági jelentőségű ügy áll a bizottsági „távoltartás” mögött, és ez érzékenyen érinti az LMP miniszterelnök-jelöltjét. Az LMP megkeresésünkre közölte: Szél Bernadett ott lesz az ülésen.

Mint ismert, a héten Németh Szilárd kijelentette, a kormánypártok nem akarják, hogy Szél Bernadett részt vegyen az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén akkor, amikor a Soros-terv a téma. A Fidesz indoklása szerint Szél Bernadett és az LMP Soros György, valamint a bevándorlás szolgálatában áll, így kockázatos lenne Szél Bernadett jelenlétében tárgyalni a témáról – közölte szerdán az M1. A Fidesz közleményében azt írta: kockázatosnak tartják a Soros-tervről szóló napirendi pont megvitatását, amíg Szél Bernadett a bizottság tagja. A kormánypárt szerint ezt az ellentmondást az LMP úgy tudja feloldani, ha más tagot jelöl a nemzetbiztonsági bizottságba.

Szél Bernadett azóta azzal védekezik, őt átvilágították, eszerint a bizottság tagja lehet, és el is megy a nemzetbiztonsági bizottság soron következő ülésére.

Szél szakértője elbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon

Több egymástól független rendészeti és kormányzati forrás is megerősítette, Szél Bernadett a migrációs válság közepén egy külsős szakértő munkatársat jelölt a nemzetbiztonsági bizottságba, akinek az átvilágítása során problémák merültek fel a múltjában: a Szél jelölte szakértő 1986-ban Kabulban, Afganisztánban született, korábban a MigSzol alkalmazottja, az egyik leginkább bevándorláspárti Soros-szervezet munkatársa volt. Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) a föntebbiek ismeretében megállapította, hogy a fiatalember nemzetbiztonsági kockázatot jelent, az alkalmazását ezért elutasította. Információink szerint Szél Bernadett a döntés ellen fellebbezést nyújtott be a belügyminiszterehez, aki azonban elutasította azt, és helyben hagyta az AH döntését.

A MigSzol radikálisan bevándorláspárti szervezet

A MigSzol, azaz Migráns Szolidaritás az a szervezet, amely 2016. december 3-án tüntetést szervezett a terrorizmussal vádolt Ahmed H. mellett. A tüntetésen azt skandálták, „Szabadságot Ahmednek!”, és „Ma Ahmed, holnap te”. 2015. május 19-én a MigSzol nemzeti konzultációs kérdőívekből készült hajókat úsztatott a Dunán, így tiltakoztak a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció ellen.

Ugyanez a szervezet az, amely a 2015-ös Keleti pályaudvari káoszban arra biztatott mindenkit, adakozzon a migránsok ellátására, élelmezésére és továbbutaztatására. Mint azóta ismertté vált, Salah Abdeslam, a 2015-ös párizsi vérengzés központi alakja a Keleti pályaudvari káoszban szedte össze az illegális bevándorlóként a MigSzolhoz hasonló szervezetek támogatásával érkező terroristákat.

A MigSzol aktivistái azóta is jelen vannak a terrorizmussal vádolt Ahmed H. szegedi bírósági tárgyalásain. Honlapjaikon továbbra is tudósítanak Ahmed H. ügyéről, a magyar hatóságokkal szemben mentegetik Ahmed H-t, és a kimondott céljuk az, hogy bocsássák szabadon a röszkei határzárnál 2015-ben kipattant zavargás főkolomposának tartott Ahmed H-t.

A Free The Röszke 11, azaz a Szabadságot a röszkei 11-nek weblap olyan társoldalakat szerepeltet a linktárban, amelyek az utóbbi időkben a migráció megszervezéséről híresültek el. A linkelt weboldalak között van a migránsokat információkkal, térképekkel ellátó Moving Europe mellett a No Border Serbia portál, és a No Border Timiosara Facebook-oldal. Ez utóbbi három oldalon is kiemelt figyelmet cikkeket szentelnek Ahmed H. ügyének. A Moving Europe, a No Border Serbia, és a No Border Timiosara oldalak pedig egyértelműen szemben állnak a magyar kormányzat migrációs politikájával, és annak megváltoztatása érdekében, a kerítés lebontása érdekében lépnek fel.

Innen érthetővé válik, miért mondta Németh Szilárd, hogy nem látják szívesen Szél Bernadettet a bizottsági munka során. Mint az köztudott, a nemzetbiztonsági bizottság elé gyakran kerülnek minősített adatok is, melyeket csak olyanok ismerhetnek meg, akik átestek a megfelelő átvilágításon, és az alkotmányvédelem nem tárt fel kockázatokat személyükkel kapcsolatban. Mivel Szél egy olyan szakértőt jelölt korábban, akinél az AH feltárta a kockázatokat, és korábban ő maga is Soros-szervezet alkalmazásában állt, érthető a kormánypártok óvatossága.

LMP: Szél Bernadett ott lesz az ülésen

A Híradó.hu megkereste Szél Bernadettet is a fentiekkel kapcsolatban. Az LMP sajtóosztálya azt közölte: „Szél Bernadett érvényes átvilágítással és mandátummal rendelkező országgyűlési képviselő, a nemzetbiztonsági bizottság tagja, ezért eltántoríthatatlanul ott lesz a nemzetbiztonsági bizottság ülésén.”

Szerkesztőségünk a Belügyminisztériumtól is információkat kért, akik közleményben reagáltak megkeresésünkre. Eszerint az Országgyűlés nemzetbiztonsággal foglalkozó állandó bizottságának munkájában közreműködő szakértő nemzetbiztonsági ellenőrzés alá tartozik, nemzetbiztonsági ellenőrzése az Alkotmányvédelmi Hivatal hatáskörébe utalt.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal a közelmúltban egy, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága munkájában közreműködőnek jelölt szakértő esetében nemzetbiztonsági kockázatot állapított meg. A szakértő az Alkotmányvédelmi Hivatal megállapításával szemben panaszt tett a belügyminiszternél.

A belügyminiszter a panaszt, mint alaptalant, elutasította. A szakértő a miniszteri döntéssel szemben nem élt újabb panasszal az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságánál, azaz elfogadta az Alkotmányvédelmi Hivatal nemzetbiztonsági kockázatot megállapító szakvéleményét.

Megjegyzés: az Alkotmányvédelmi Hivatal nem a jelölt szakértelmét vizsgálja.

Szél Bernadett Soros-kapcsolatai

Az LMP-s politikus 2002-ben a Menedék-Migránsokat Segítő Egyesület programvezetője volt, a szervezet 2015-ben több mint 5 millió forintot kapott egy Soros-alapítványtól. Magyarországon a bevándorlás nem probléma, nincs menekülthullám – így vélekedett még 2015-ben Szél Bernadett, a mai LMP miniszterelnök-jelöltje.

Egy másik interjúban arról beszélt, hogy Magyarország semmire sem megy azzal, ha lezárja határait, a migrációs válság kellős közepén pedig jó megoldásnak tartotta a kvótarendszert hazánk számára. „Én azt gondolom, hogy pillanatnyilag a kvótarendszer, amit ugye elővezettek, uniós szinten lenne egy olyan megoldás, ami Magyarország számára könnyebbséget hozna, anélkül, hogy Kósa Lajosnak vasfüggönyöket kellene építeni” – nyilatkozta Szél Bernadett.

Szél brüsszeli találkozói bevándorlás- és kvótapárti EP-képviselőkkel

Szél Bernadett az unió fővárosában is többször járt. Találkozott például azzal a Vera Jurovával, aki hangos szószólója annak, hogy migránsokat kell befogadniuk a tagállamoknak. És találkozott Philip Lambertsszel, akit szintén Soros György szövetségeseként tartanak számon. Az Európai Zöldek társelnöke korábban azt mondta: egyetlen fal sem tudja megakadályozni a bevándorlók érkezését. A migránspárti politikust Budapestre is meghívta az LMP miniszterelnök-jelöltje, hogy folytassák a Brüsszelben megkezdett tárgyalásokat