Elítélte a bíróság a volt jobbikos politikust – Újra zsidózási botrányba keveredett Zagyva

 

Félmillió forintos pénzbüntetésre ítélte zaklatásért a Balassagyarmati Járásbíróság Zagyva György Gyulát, a Jobbik volt országgyűlési képviselőjét, amiért „büdös zsidózva” családirtással fenyegette meg Varga-Bíró Tamás zenészt tavaly júniusban. Az elsőfokú ítélet november végén született, de az írásbeli ítéletet hétfőn kézbesítették az ügy érintettjeinek – számolt be a Pestisrácok.hu.

Az ügy előzménye, hogy a volt jobbikos képviselő, aki a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom társelnöke is,  szerepelt a Gulyás Márton által kezdeményezett videóban. Ebben jobb- és baloldali magyar értelmiségiek, politikusok és közéleti személyiségek igazságos választási rendszert követelnek. A felvételen Stohl András, Gálvölgyi János és Gulyás Márton mellett Zagyva Gyula is bírálta a jelenlegi választási rendszert.

zagyva györgy youtube video

A videó után Varga-Bíró Tamás Facebook-oldalán osztotta ki a politikust. „Ha Gulyás Marci liberális kampányfilmjében, az ő számlaszáma felett pózolva jártatod a pofádat, te is csak egy liberális köcsög vagy.”

Zagyva aki korábban már volt büntetve, felkapta a vizet. Szitokáradatot zúdított Vargára, de balszerencséjére a sértett ekkor éppen a Balassagyarmati Rendőrkapitányságon tett feljelentést, így az ügyeletes tiszttel együtt hallották, ahogy Zagyva zsidózik és fenyegeti a zenész feleségét – írja a pestisracok.hu.

A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy Zagyva ugyanilyen bűncselekményért már volt büntetve. Három éve a Magyar Szigeten a Hetek című lap munkatársát fenyegette meg életveszélyesen.

A teljes cikket ITT olvashatják.