Baleset

Két baleset miatt több mint tíz kilométeres a torlódás az autópályán

hirado.hu
2023.05.27.
május 27.
11
óra
57
perc
Kijev szerint az oroszok átcsoportosítják erőiket Bahmutból
2023. 05. 27. 11:57

Az orosz erők átmenetileg enyhítették az ostromlott kelet-ukrajnai Bakhmut városa elleni támadásaikat, hogy átcsoportosuljanak és megerősítsék képességeiket – közölte szombaton egy magas rangú kijevi tisztviselő.

Az orosz Wagner-csoport a héten kezdte átadni állásait a reguláris orosz csapatoknak, miután a háború leghosszabb és legvéresebb csatája után teljes ellenőrzés alá vonta Bahmutot – jelentette a Reuters.

A védelmi miniszter helyettese, Hanna Maliar a Telegramon közzétett nyilatkozatában azt mondta, hogy az orosz erők folytatták a támadásokat, de „összességében csökkent az offenzív tevékenység”.

„Tegnap és ma nem voltak aktív harcok – sem a városban, sem a szárnyakon” – írta, hozzátéve, hogy a moszkvai csapatok ehelyett Bahmut külterületeit és megközelítését lőtték.

„Az ellenség támadó tevékenységének csökkenése annak köszönhető, hogy a csapatokat kicserélik és átcsoportosítják” – mondta Maliar. „Az ellenség megpróbálja megerősíteni saját képességeit”.

Hozzátette, hogy az ukrán csapatok „szilárdan tartják” a Bahmutra északról és délről néző magaslatokat, valamint a külváros egy részét, de az elmúlt két napban nem nyomultak előre, hogy „más feladatokra” összpontosítsanak.

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×
×