Baleset

Autóval ütközött és meghalt egy motoros

2023.03.21.
március 21.
21
óra
46
perc
Bekérették Moszkvában a kanadai ügyvivőt az ottawai külügyminiszter oroszországi rendszerváltásra tett megjegyzése miatt
2023. 03. 21. 21:46

Bekérették az orosz külügyminisztériumba a moszkvai kanadai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét, Brian Ebelt tiltakozásul amiatt, hogy Melanie Joly kanadai külügyminiszter pár nappal korábban „esetleges oroszországi rendszerváltásról” beszélt – közölte a moszkvai tárca kedden.

Kanadai sajtójelentések szerint Joly március 10-én sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy láthatóan sikerül elszigetelni az orosz vezetést, és erre szükség is van gazdasági, politikai és diplomáciai területen. Szavai szerint látják annak lehetőségét, hogy rendszerváltás menjen végbe Oroszországban.

Az orosz külügyminisztérium közleményében elítélte az „oroszellenes támadást”, elfogadhatatlannak nevezte a kanadai miniszter szavait, és jelezte, hogy nyilatkozatának komoly következményei lesznek a kétoldalú kapcsolatokra nézve. Ottawa további lépéseinek függvényében Oroszország fenntartja magának a jogot, hogy megfelelő válaszlépéseket tegyen – tették hozzá.

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×