Időjárás

Februári tavasz: megdőlt a mai melegrekord!

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2023.02.21.
február 21.
20
óra
42
perc
Berlini szakértők szerint a háború eszkalációjára utal Putyin beszéde
2023. 02. 21. 20:42

Moszkva a háború folytatására és kiszélesítésére törekszik – írta Vlagyimir Putyin orosz elnök keddi, moszkvai helyzetértékelő beszédének elemzésében Nils Schmid, a kormánykoalíció többségét alkotó Németországi Szociáldemokrata Párt (SPD) külpolitikai szakértője.

Schmid a legnagyobb német telekommunikációs vállalat portálján, a T-online.de-n közzétett elemzésében „keserű kudarcnak” nevezte az ÚJ START nukleáris leszerelési szerződés Putyin által bejelentett felfüggesztését.

A Zöldek külpolitikai szakértője, Merle Spellerberg szerint a moszkvai beszédben elhangzottak „végtelenül aggasztóak”. A nukleáris fegyverzet ellenőrzése „fontos tényező a biztonságunk szempontjából, különösen háborús időkben” – jegyezte meg Spellerberg.

A német Szabaddemokrata Párt (FDP) főtitkára, Bijan Djir-Sarai szintén a T-online.de-nek nyilatkozva azt mondta: „Putyin a háború eszkalációjával játszadozik”. Djir-Sarai szerint beszédében az orosz elnök egyértelművé tette, hogy „a Kreml nem érdekelt a feszültségek csökkentésében”.

×