Videó

Szökött tigrist filmeztek le az irodaházak között

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2023.01.30.
január 30.
16
óra
19
perc
Brit miniszterelnök: London „vezeti a világot” Ukrajna támogatásában és az Oroszországgal szembeni kiállásban 
2023. 01. 30. 16:19

Rishi Sunak brit miniszterelnök szerint az Egyesült Királyság „vezeti a világot” Ukrajna támogatásában és az orosz agresszióval szembeni fellépésben. „Ami a fegyveres erőket és a védelmet illeti, mindannyiunknak büszkének kell lennünk arra, amit országunk tett Ukrajna támogatásáért és az orosz agresszióval szembeni fellépésért” – fejtette ki.

Sunak azt is elmondta, hogy az Egyesült Királyság volt az „első jelentős ország”, mely harckocsikról szóló felajánlást tett Ukrajnának. Hozzátette: „A partnereinkkel folytatott megbeszéléseken keresztül ez azt eredményezte, hogy más országok, például Németország, Amerika és mások is azt mondták, hogy ugyanezt fogják tenni. Tehát mi vezettünk mindenkit.”

Mindez szerinte azért is nagyon fontos, mert ez biztosítja azt a támogatást, amelyre Ukrajnának szüksége van ahhoz, hogy „további előrelépéseket érjen el Oroszországgal szemben”, remélhetőleg a közeljövőben.

Ha mindenhol szembeszállunk az agresszióval, az jót tesz a biztonságunknak” – hangsúlyozta a 42 éves politikus.

 Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Rishi Sunak brit miniszterelnököt fogadja Kijevben (Fotó: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

×