Aktuális

Tömegesen indultak kirándulni az ország mesebeli, havas tájaihoz

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2023.01.21.
január 21.
17
óra
15
perc
Zelenszkij az ukrán élelmiszerexport akadályainak a felszámolását sürget
2023. 01. 21. 17:15
Az ukrán tengeri élelmiszerexport akadályozásának a megszüntetését szorgalmazta szombaton Volodimir Zelenszkij ukrán államfő.

„Több mint 100, élelmiszert szállító hajó vesztegel a Boszporusz közelében” – mondta Zelenszkij a mezőgazdasági miniszterek berlini nemzetközi konferenciájához intézett videoüzenetben.

Az ukrán elnök szerint heteken át feltartóztatják a hajókat, mert ellenőrizni kell őket, és Oroszország képviselői akadályozzák az ellenőrzést. Mind mondta, ennek a következménye az élelmiszerárak emelkedése lesz Európában.

Ázsia szempontjából ez a társadalmi instabilitás növekvő kockázatát is jelenti, az olyan afrikai országok számára pedig, mint Etiópia vagy Szudán, üres vacsoraasztalokkal jár családok ezrei számára – tette hozzá Zelenszkij, aki ígéretet tett, hogy továbbra is ellátják a világot élelmiszerrel.

Annak ellenére, hogy Oroszország továbbra is rakétákkal támadja az ukrajnai infrastruktúrát, így a kikötőket és szállítást, és kegyetlen harcok folynak a mezőgazdaság szempontjából kulcsfontosságú területeken ,

„az ukrán földművesek továbbra is megművelik földjeiket”

– mondta az elnök.

A teljes cikk itt olvasható.

×