logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2022.10.14.
október 14.
12
óra
05
perc
Az európai törvényhozók szinte egyhangú szavazással Oroszország terrorista rezsimmé nyilvánítását követelik
2022. 10. 14. 12:05

Európa 46 nemzeti parlamentjének képviselőiből álló gyűlés csütörtökön elsöprő többséggel megszavazta azt az állásfoglalást, amely felszólítja az európai országokat, hogy „nyilvánítsák terroristának a jelenlegi orosz rezsimet”. Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének (PACE) 100 tagjából összesen 99 szavazott az állásfoglalás mellett. Csak a Köztársasági Néppárt török ​​képviselője tartózkodott.

Az orosz hadsereg nagy hatótávolságú tüzérségének folyamatos használata Ukrajna-szerte városok sokaságában okozott hatalmas pusztítást és halált– áll az állásfoglalásban.A határozat szerint ezekkel a támadásokkal Oroszoroszág célja, hogy előmozdítsa a terrort az ukránok ellen.

A határozat felszólította Oroszországot, hogy „teljesen és feltétel nélkül vonja vissza megszálló csapatait”. A PACE az Európa Tanács parlamenti testülete, amely az Európai Uniótól független nemzetközi szervezet. Szélesebb tagsággal rendelkezik, beleértve az olyan országokat, mint Törökország, Ukrajna és az Egyesült Királyság. A PACE a tagországaiból származó nemzeti parlamenti képviselőkből áll.

×