logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2022.10.05.
október 05.
09
óra
53
perc
Kovács Zoltán: Irányváltásra van szükség az európai politikában
2022. 10. 05. 09:53

Irányváltásra van szükség az európai politikában, mert teljesen egyértelmű, hogy az energetikai szankciók tönkreteszik az unió gazdaságát – mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerda reggel a kormány Facebook-oldalán megosztott videóban.

Kovács Zoltán úgy fogalmazott, nem lehet szó nélkül elmenni az olajra és az olajtermékekre kivetett brüsszeli korlátozások mellett.

Úgy fogalmazott, hosszú ideig a háború kitörése után arról volt szó, hogy az energiát illetően nem vezetnek be szankciókat, majd júniusban hirtelen minden megváltozott, és Brüsszel kierőltetett egy döntést az orosz kőolaj, illetve olajszármazékok tiltásáról, szankciójáról.

Mi kezdettől fogva azt mondtuk, hogy az energiára kivetett bármilyen szankció mind a magyar, mind az európai gazdaság esetében egy arra ledobott atombombával lenne egyenértékű. Hiszen csak Magyarország esetében – amelynek nincsenek tengeri kikötői és csak vezetéken érkezhet ide gáz és kőolaj is – nyilvánvaló, hogy egy ilyen átállás csakis hosszú évek és sok száz milliárd forint befektetése után lenne megvalósítható” – emelte ki.

×