logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2022.10.04.
október 04.
13
óra
57
perc
Elon Musk vitába keveredett Volodimir Zelenszkijjel
2022. 10. 04. 13:57

Elon Musk vitába keveredett az ukrán elnökkel, miután megkérte a Twitter-felhasználókat, mérlegeljék elképzeléseit az orosz háború befejezésére – írja a Guardian. Musk egy tweetben azt javasolta, hogy a négy, Oroszország által annektált régióban tartsanak választásokat az ENSZ felügyeletével. Döntsenek az emberek. „Oroszország távozik, ha ez a nép akarata” – posztolta Musk.

A Tesla vezére szerint a Moszkva által 2014-ben elfoglalt Krím-félszigetet hivatalosan ismerjék el Oroszország részeként, biztosítsák a Krím vízellátását, Ukrajna pedig maradjon semleges. Arra kérte a Twitter követőit, hogy szavazzanak igennel vagy nemmel az ötletére.

A tweet feldühítette az ukránokat, Volodimir Zelenszkij saját közvélemény-kutatásával válaszolt. „Melyik @elonmusk tetszik jobban?” – írta az ukrán elnök a Twitteren, kétféle választ kínálva: az egyiket, aki támogatja Ukrajnát, vagy a másikat, aki Oroszország pártján áll.

Ennél is tovább ment Andrij Melnyik , Ukrajna távozó németországi nagykövete, aki nem finomkodott, és melegebb éghajlatra küldte Muskot.

„B**dmeg, Elon, ez a lehető legdiplomatikusabb válaszom” – tweetelte Melnyik.

×