logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2022.09.23.
szeptember 23.
09
óra
03
perc
Kaczyński: A baloldali ellenzék Oroszországot támogatja
2022. 09. 23. 09:03
A kelet-lengyelországi Siedlce városában tartott beszédében a PiS vezetője azzal vádolta a lengyel ellenzéket, hogy olyan politkát folytatotta, amely katasztrófális volt Európa számára, most pedig letagadják ez.

A Lengyelországot vezető Jog és Igazságosság (PiS) párt vezetője, Jarosław Kaczyński szerint a lengyel ellenzék és a korábban kormányon lévő, liberális-baloldali Polgári Platform (PO) kormánya „térdet hajtott Oroszország előtt”, és támogatta Németország „Putyin barát” politikáját. Olyan politikát, amely katasztrofális volt Lengyelország, Ukrajna és egész Európa számára.

Most úgy tesznek, mintha ez soha nem történt volna meg. Ma úgy tesznek, mintha a fekete fehér lenne, és mintha jó hazafiak lennének

– mondta Kaczyński.

A kelet-lengyelországi Siedlce városában tartott poltikai nagygyűlésen Kaczyński azzal vádolta az ellenzéket, hogy „hazudik Oroszországgal kapcsolatban”. A kormánypárti vezető felidézte az előző miniszterelnök, Donald Tusk 2007-ben a lengyel parlamentben elmondott beszédét. Tusk azt mondta, hogy „Lengyelország párbeszédet akar Oroszországgal úgy, ahogy van.”

Azzal is vádolta Tuskot, hogy 2008-as moszkvai látogatásakor nem reagált negatívan, amikor Putyin Ukrajna lengyel részvétellel történő feldarabolását javasolta, és hogy nem ragaszkodott ahhoz, hogy a katyni mészárlást népirtásnak minősítsék.

×