logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2022.09.23.
szeptember 23.
10
óra
17
perc
Észt miniszterelnök: aki fegyvert emel egy szabad nemzet, a szabad Ukrajna ellen, az fegyvert emel Észtország ellen
2022. 09. 23. 10:17

Kaja Kallas észt miniszterelnök közölte, ha Oroszország úgy dönt, hogy esetlegesen lekapcsolja a Balti államokat az elektromos hálózatról, akkor áramkimaradások várhatóak többek között Észtországban is – számolt be a The Guardian.

Fel kell készülnünk arra is, hogy Oroszország esetleg lekapcsolja Észtországot, Lettországot és Litvániát az elektromos hálózatról. Bölcs dolog lenne felkészülni az esetleges áramkimaradásokra, amely a hatóságokra, a vállalatokra és minden magánszemélyre is vonatkozik”– mondta Kaja Kallas.

A miniszterelnök továbbá az Észtországban élő orosz állampolgárokhoz is szólt, és arra kérte őket, hogy ne vegyenek tudomást a harcra való felszólításról.

Észtországban is élnek orosz nemzetiségű lakosok, akiket Putyin háborúba hívhat. Úgy vélem, hogy senki, aki országunkban él és osztozik értékeinken, nem hajlandó csatlakozni egy bűnös háborúhoz Ukrajnában. Észtországban a demokrácia és a szabadság árát és fontosságát mindenki elismeri. Köncentráljunk a közös jövőre, közös biztonságra és közös otthonra” – fogalmazott.

A miniszterelnök hozzátette, „ha azonban valaki mégis azt fontolgatja, hogy csatlakozik az orosz erőkhöz, az én üzenetem ez esetben egyértelmű: ne menjen, mert nincs visszaút. Aki fegyvert emel egy szabad nemzet, a szabad Ukrajna ellen, az fegyvert emel Észtország ellen, és olyan bűnt követ el, amelyet nem bocsátunk meg”.

×