logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2022.08.04.
augusztus 04.
19
óra
22
perc
Kuleba: A soron következő, gabonával megrakott hajók már indulásra készen állnak az ukrajnai kikötőkben
2022. 08. 04. 19:22

Az egyeztetett ütemtervnek megfelelően a soron következő, gabonával megrakott hajók már indulásra készen állnak az ukrajnai kikötőkben – jelentette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter augusztus 3-án Kijevben az Urmas Reinsaluval, észt kollégájával közösen megtartott tájékoztatóján – számolt be róla a karpat.in.ua honlapján az Ukrinform cikkére hivatkozva.

Az ukrán külügyminisztérium vezetője kiemelte, hogy jelenleg az úgynevezett gabonakezdeményezés keretében kötött megállapodások pontjai valósulnak meg, és emlékeztetett arra, hogy a megállapodás résztvevői közül Ukrajna az első, aki készen állt minden pont teljesítésére.

„Rendíthetetlenül és kitartóan teljesítjük a megállapodásban foglaltakat. Ez előnyös az ukrán gazdáknak, az ukrán gazdaságnak és a világnak. Ukrajna a szó szoros értelmében a világ megmentője az élelmiszerárak további emelkedését és az egyes országokban tapasztalható éhezést illetően” – hangsúlyozta.

Kuleba hozzátette, hogy a soron következő hajók már indulásra készen állnak, és az egyeztetett menetrend szerint indulnak el a kikötőkből.