logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2022.07.01.
július 01.
06
óra
20
perc
Putyin: A Nyugat saját magát ejtette csapdába
2022. 07. 01. 06:20
A Nyugat saját magát ejtette csapdába, mert nem volt képes előre látni azokat a tendenciákat, amelyek globális dominanciája gyengüléséhez vezetnek – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) központjában.

A hírszerzés létrehozásának százéves évfordulója alkalmából tartott beszédében az orosz elnök a nemzetközi folyamatok stratégiai előrejelzését jelölte meg a szolgálat egyik kiemelt feladatának.

„A Nyugat csapdába ejtette magát” – állapította meg Putyin, aki szerint mindez azért következhetett be, mert nem tudta kielemezni a világban zajló folyamatokat és saját befolyásának gyengülését. „Az ilyen elemzésnek reálisnak, objektívnek, hiteles információkon és megbízható források lehető legszélesebb körén kell alapulnia” – húzta alá.

„Nem szabad a kívánatost tényszerűnek beállítani” – mondta Putyin. Hozzátette, hogy a Nyugat éppen ebbe a csapdába esett bele, mert cselekedeteiben abból indul ki, hogy nincs semmiféle alternatívája a liberális globalizációnak.