logo

Műsorújság

Rendkívüli

Beszaladt a metróalagútba és elvágta a torkát egy férfi a Blaha Lujza téren

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
MTI
2022.06.25.
június 25.
11
óra
12
perc
„Tűzparitást” követel az ukrán főparancsnok
2022. 06. 25. 11:12

Ukrajna, amely többször is több nehézfegyvert kért szövetségeseitől az orosz tűzerő ellensúlyozására, péntek este megismételte ezt a felhívást a keleti front „stabilizálása” érdekében – számol be a Le Figaro. A felhívásra azt követően került sor, hogy az ukrán erők újabb vereséget szenvedtek a Donyeck-medencében, és megkezdték a visszavonulást az orosz ostrom alatt álló Szeverodonyeckből.


„Hangsúlyoztam, hogy tűzparitást kell elérni az ellenséggel szemben, ami lehetővé teszi számunkra, hogy stabilizáljuk a helyzetet a leginkább fenyegetett Luhanszk térségében” – számolt be az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij a Facebook-oldalán az amerikai kollégájával, Mark Milley tábornokkal folytatott telefonbeszélgetésről.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mindeközben üdvözölte a Fehér Ház bejelentését, miszerint 450 millió dolláros, új katonai segélyt nyújt. „Ez a támogatás, amely magában foglalja további Himars rakétavetők szállítását, most fontosabb, mint valaha” – írta a Twitteren.