logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2022.06.17.
június 17.
09
óra
55
perc
Német politikai elemző: Ukrajna elvesztette a háborút
2022. 06. 17. 09:55
A Die Welt korábbi főszerkesztője, Wolfram Weimer szerint sem a német fegyverszállítások, sem az Oroszországgal szemben hozott nyugati szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Ezen a héten már másodszor mondta ki egy szakértő a német közszolgálati ZDF televízió népszerű politikai-közéleti talkshow-jában, hogy Ukrajna elvesztette, Oroszország pedig megnyerte a háborút. A házigazda, Sandra Maischberger vendége szerda este Kerstin Palzer, az ARD regionális televízió riportere és Wolfram Weimer újságíró, külpolitikai elemző volt.

Palzer az Ukrajnának küldött nyugati segélyek – köztük a német fegyverszállítások – fontosságát emelte ki. Szerinte Németországnak „nem volt választási lehetősége”, máskülönben Oroszország az agresszív stratégiájával legyőzné Ukrajnát. Weimer azonban ellentmondott neki, amikor kijelentette, hogy Oroszország lényegében máris megnyerte a háborút.

„Attól tartok, most abban a helyzetben vagyunk, amikor be kell látnunk egy kellemetlen igazságot. Ez pedig az, hogy Oroszország megnyerte a háborút” – fogalmazott Weimer.

Teljes cikkünket ide kattintva olvashatja el.