logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2022.06.16.
június 16.
10
óra
32
perc
Megérkezett Kijevbe Emmanuel Macron, Olaf Scholz és Mario Draghi
2022. 06. 16. 10:32
Az ukrán fővárosba érkezett Emmanuel Macron francia elnök, Olaf Scholz német kancellár és Mario Draghi olasz kormányfő – közölte a francia elnöki hivatal csütörtök reggel.

A három vezető Lengyelországban szállt különvonatra. Macron, Scholz és Draghi „éjszakai találkozót” tartott a délkelet-lengyelországi Rzeszówban, ahol nemzetközi repülőtér található, mielőtt tovább utaztak Kijevbe – jelentette a ZDF német köztelevízió.

A látogatás megszervezése hetekig tartott, mivel a politikusok igyekeztek leküzdeni a háborúra adott válaszukkal kapcsolatos ukrajnai kritikákat.

Kijev bírálta Franciaországot, Németországot és kisebb mértékben Olaszországot is, mert szerinte késlekedtek az országnak nyújtott támogatásokkal. Azzal vádolta őket, hogy lassan szállítanak fegyvereket, és hogy saját jólétüket Ukrajna szabadsága és biztonsága elé helyezik.

Scholz kancellár érkezésekor kifejtette: „nem csak szolidaritást akarunk tanúsítani, hanem biztosítani akarjuk Ukrajnát arról, hogy az általunk szervezett segítség – a pénzügyi és a humanitárius folytatódik, a fegyverek terén ugyanúgy. A támogatás addig folytatódik, amíg szükséges.”

Teljes cikkünket ide kattintva olvashatja.