logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2022.06.08.
június 08.
06
óra
31
perc
Ukrajna saját fejlesztéssel korszerűsítheti a légvédelmi rendszerét
2022. 06. 08. 06:31

Az ukrán fegyveres erők azt tervezik, hogy az egész ország légvédelmi rendszerét korszerűsítik a nyugat-ukrajnai Vinnicja megyében kifejlesztett új módszerek alkalmazásával – mondta el keddi sajtótájékoztatóján Szerhij Borzov, a megye kormányzója.

„A korszerű technológiákat alkalmazó vinnicjai feltalálóknak köszönhetően sikerült jelentősen növelni régiónk légvédelmi rendszerének hatékonyságát” – fogalmazott Borzov, kiemelve, hogy az ukrán hadsereg fontolgatja a vinnicjai fejlesztések országos alkalmazását. A kormányzó ugyanakkor nem részletezte, hogyan tették hatékonyabbá a helyi szakemberek a megye légvédelmét.

Közben az ukrán vezérkar kedd délutáni helyzetjelentéséből az Ukrajinszka Pravda hírportál azt emelte ki, hogy az orosz erők továbbra is rakéta- és légicsapásokat mérnek ukrajnai katonai és polgári infrastrukturális létesítményekre. A katonai vezetés szerint ugyanakkor az ukrán légvédelem hatékonyságának köszönhetően az orosz légierő támadásainak intenzitása csökkent. A légierőt most elsősorban a földi csapatok műveleteinek támogatására, illetve Ukrajna belső régióiban lévő  infrastrukturális létesítmények elleni rakétacsapások végrehajtására vetik be – tette hozzá a vezérkar.

Ihor Terehov, a keleti országrészben lévő Harkiv polgármestere egy tévéműsorban arról számolt be, hogy az orosz csapatok ismét tűz alá vették a megyeszékhelyt. Szavai szerint Harkiv egyik lakónegyedét ágyúzták, amelynek következtében egy ember életét vesztette és hárman megsérültek.