logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2022.06.01.
június 01.
18
óra
46
perc
Hidvéghi a BBC-nek: A magyar kormány elsősorban Magyarországért felelős, lehetőségeihez mérten segíti Ukrajnát
2022. 06. 01. 18:46
A magyar kormány elsősorban Magyarországért felelős, lehetőségeihez mérten segíti Ukrajnát – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője a BBC brit közszolgálati televíziónak nyilatkozva szerdán.

A műsorvezető a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábbi kijelentését firtató kérdésre felelve, miszerint Orbán Viktor miniszterelnököt jobban érdekli az orosz olaj, mint az ukrán vér, Hidvéghi Balázs azzal felelt, hogy ez leegyszerűsítése a dolgoknak.

„Megértem az ukrán elnök igyekezetét, hogy minél több szereplőt, minél több országot és szervezetet próbál belevonni a konfliktusba, de a valóság talaján kell maradnunk, nekünk az elsődleges felelősségünk a magyarokért van” – mondta az EP-képviselő.

„A magyar kormány elsősorban Magyarországért felelős és nem más országokért, és ez igaz más európai kormányokra is, amelyek a saját népüket képviselik. Ha segíteni akarunk Ukrajnának, és csökkenteni akarjuk függőségünket az orosz energiától, akkor fenn kell tartanunk gazdasági erőnket és meg kell tudnunk védeni saját állampolgárainkat is” – hangsúlyozta Hidvéghi Balázs.

Teljes cikkünket ide kattintva olvashatja.

×