logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2022.05.24.
május 24.
18
óra
17
perc
Orosz védelmi miniszter: Moszkva szándékosan lassítja az offenzívát, hogy evakuálhassák a civileket
2022. 05. 24. 18:17

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter orosz sajtójelentések szerint kedden kijelentette, hogy Moszkva szándékosan lassítja ukrajnai offenzíváját annak érdekében, hogy evakuálhassák a civileket a harcok sújtotta területekről.

Fegyverszünetet hirdettünk, és humanitárius folyosókat létesítettünk annak érdekében, hogy az emberek kijuthassanak a körülzárt településekről” – mutatott rá Sojgu a RIA Novosztyi hírügynökség szerint. „Ez, persze, lassítja az offenzíva tempóját, de ez szándékos, mert el akarjuk kerülni az áldozatokat a polgári lakosság körében” – tette hozzá.

A volt szovjet tagállamok részvételével alakult nemzetközi katonai szövetség, a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének védelmi miniszteri találkozóján Sojgu leszögezte: Moszkva a Kijevnek nyújtott jelentős nyugati támogatás és az Oroszországot sújtó szankciók ellenére addig folytatja „különleges katonai műveletét” Ukrajnában, „amíg el nem éri minden célját”.

Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára a nap folyamán arra hívta fel a figyelmet: Oroszország nem rendelt határidőket az ukrajnai művelethez, amelyet éppen három hónappal ezelőtt indított.