logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2022.05.08.
május 08.
13
óra
15
perc
Elkeseredett harc folyik a Kígyó-szigetért az ukrán és az orosz erők között
2022. 05. 08. 13:15
Egybehangzó orosz és ukrán katonai jelentések szerint heves harcok folynak a stratégiai fontosságú Kígyó-szigetért, amely 35 kilométerre található a Duna-deltától Odessza közelében.

A Kígyó-sziget jelenleg az orosz erők kezén van, akik azt állítják, hogy szombatról vasárnapra virradó éjszaka több ukrán repülőgépet és helikoptert is lelőttek – jelentette a német n-tv hírcsatorna.

„Az éjszaka folyamán az orosz légvédelmi egységek megsemmisítettek két ukrán SZU–24-es bombázót és egy Mi-24-es helikoptert a Kígyó-sziget légterében, valamint lelőttek egy Bajraktar drónt Odessza városánál” – tájékoztatott Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője. Ezen kívül az oroszok állításuk szerint elsüllyesztettek egy ukrán korvettet.

Az ukrán hadsereg egy, a Kígyó-szigeten kikötéshez készülődő orosz hajó elsüllyesztéséről számolt be.

Az Ukrán Fegyveres Erők Déli Parancsnokságának műveleti törzse egy videót is közzétett, amelyen állításuk szerint egy orosz helikoptert lőnek le a sziget felett.

Az ukrán média arról is beszámolt, hogy kigyulladt egy orosz hadihajó, amelyet tüzérségi tűz alá vettek, ezeket a jelentéseket azonban nem erősítették meg független forrásból.