logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2022.05.07.
május 07.
08
óra
22
perc
Ukrán vezérkar: Viszonylag nyugodt volt az éjszaka a frontokon
2022. 05. 07. 08:22

Viszonylag nyugodt éjszakáról számolt be az ukrán hadsereg szombat reggeli helyzetjelentésében – írják a német n-tv hírportálján.

„A donyecki és luhanszki területeken május 6-án nyolc ellenséges támadást vertek vissza (az ukrán erők), megsemmisítve három ellenséges harckocsit, nyolc tüzérségi rendszert, hét páncélozott katonai járművet, egy katonai teherautót és három egységnyi műszaki felszerelést” – áll az ukrán vezérkar szombat reggel kiadott közleményében.

A beszámoló szerint támadási kísérletekre elsősorban az Azovsztal vas- és acélmű környékén került sor. A front más szakaszain azonban – ahol az elmúlt napokban és hetekben heves harcok folytak – az orosz katonai tevékenység elsősorban a felderítésre és tüzérségi tűzre korlátozódott. Izjum térségében például – ahol Oroszország a jelek szerint nagyszabású előrenyomulást tervez Kramatorszk felé, hogy bekerítse a Donbaszban található ukrán egységeket – drónokat használtak az ukrán védelmi állások felderítésére.

Harkiv és a Donyeck városan kívül más településeket is lőttek az orosz erők, a légierőt is bevetették, földi támadásokról azonban nem érkezett jelentés.