logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2022.05.02.
május 02.
14
óra
42
perc
UNHCR: Több mint 5,5 millióan menekültek el eddig Ukrajnából
2022. 05. 02. 14:42
Több mint 5,5 millióan menekültek el eddig Ukrajnából a harcok kezdete, február 24-e óta - jelentette be az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) hétfőn.

A szervezet ezt a számot elsősorban a határátkelőkön működő hatóságok hivatalos adatai alapján állapította meg – tették hozzá.

Shabia Mantoo, az UNHCR szóvivője a múlt héten Genfben azt mondta, a harcok kitörése idején körülbelül 4 millió menekülttel számoltak, ezért a szervezet 2,2 milliárd dolláros támogatásra nyújtott be igényt annak érdekében, hogy az emberek ellátását biztosítsák.

Mindeközben a mariupoli polgármester egyik munkatársa, Petro Andruscsenko az ukrán televíziónak arról számolt be, hogy az orosz erők vasárnap ismét lőtték a városban található Azovsztal acélművet nem sokkal az után, hogy a létesítményben korábban menedéket kereső civileket menekítettek ki.

Az azovi-tengeri kikötőváros nagyrésze Moszkva szerint már az orosz csapatok irányítása alatt áll, de sok civil a harcok elől a 11 négyzetkilométeren elterülő Azovsztal hétszintes föld alatti alagútrendszerében keresett menedéket.