logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2022.04.28.
április 28.
15
óra
13
perc
Az internet globális szabályozását célzó politikai nyilatkozatot írt alá 56 ország
2022. 04. 28. 15:13

Az internet globális, demokratikus értékek mentén történő szabályozását célzó politikai nyilatkozatot írt alá 56 ország, köztük az Egyesült Államok csütörtökön, miután Washington azzal vádolta meg Oroszországot, hogy az ukrajnai internethozzáférést korlátozó akcióival igyekszik erősíteni az ország elleni háborút.

Az Internet Jövőjének Nyilatkozata elnevezésű politikai deklaráció, amely az első ilyen jellegű kezdeményezés, az emberi jogok védelmét, az információ szabad áramlásának előmozdítását, a felhasználók magánéleti jogainak védelmét és a növekvő globális digitális gazdaság szabályozását célozza.

A nyilatkozat része azoknak a válaszintézkedéseknek, amelyeket – az amerikai kormányzat két tisztségviselőjének megfogalmazása szerint – azért hoztak, hogy fellépjenek az Oroszországhoz és Kínához hasonló országok „támadó jellegű internetpolitikájának veszélyes, új modelljével” szemben.

Az Ukrajna elleni orosz háború február 24-i megindítása óta oroszországi hekkerek már számos kibertámadást hajtottak végre Ukrajna ellen: egyebek közt feltörték egy műholdas internetszolgáltató hálózati rendszerét még a katonai műveletek kezdetén.

A teljes cikkünket ide kattintva olvashatja.