logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2022.04.07.
április 07.
12
óra
38
perc
Az UNICEF-fel közös segélyprogramot indít az ukrán kormány
2022. 04. 07. 12:38

Segélyprogram indul az ukrán állampolgárok áttelepítése során fellépő nehézségek enyhítésére – jelentette be Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes az „ideiglenesen megszállt területek reintegrációs minisztériumának” honlapján.

„Az UNICEF az ukrán kormánnyal közösen kidolgozott egy határozatot, amely kiegészítő segítségnyújtási programot hoz létre az ukrán állampolgárok áttelepítési helyén felmerülő sürgős problémák megoldására. Megértjük, hogy ezek az emberek elvesztették az otthonukat, a normális élet lehetőségét, és most sürgős segítségre van szükségük. Ezért a program fedezni fogja a szállás, az élelmiszer, a gyógyszerek és az orvosi ellátás költségeinek egy részét” – mondta Verescsuk.

A miniszterelnök-helyettes kiemelte, hogy a program a leginkább kiszolgáltatott helyzetben lévő állampolgárok számára igyekszik segítséget nyújtani, például a nagycsaládosoknak vagy a fogyatékkal élő gyermeket nevelőknek.

A program keretében nyújtott pénzügyi támogatás családtagonkénti összege havonta 2220 hrivnya (körülbelül 26 500 forint), amelyet legfeljebb öt személy után jár. A pénzbeli ellátások kifizetése egyszeri, három hónapra szóló összegben történik.