logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2022.04.05.
április 05.
17
óra
25
perc
Felrobbant salétromsavtartály: az ukrán kormányzó arra kérte a lakosokat, hogy keressenek menedéket
2022. 04. 05. 17:25

Szerhij Gaidai a kelet-ukrajnai Luhanszk régió kormányzója kedden bejelentette, hogy egy orosz légicsapás eltalált egy salétromsavat tartalmazó tartályt, így a helyi lakosság maradjon bent otthonaikban, zárják be az ablakokat és az ajtókat, illetve készítsenek nedves arcmaszkokat védekezésül – számolt be róla a Fox News.

A Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett bejegyzésében Gaidai közölte, hogy az incidens Rubizsnye város közelében történt, amelyet az ukrán hadsereg szerint az oroszok megpróbáltak elfoglalni. Nem pontosította azonban, hogy a figyelmeztetés konkrétan melyik területre vonatkozik. Hozzátette, hogy a salétromsav „veszélyes belélegezve, lenyelve, valamint bőrrel és nyálkahártyával érintkezve”.

Az Orosz Védelmi Minisztérium tagadta, hogy csapatainak köze lett volna a robbanáshoz. Kijelentették, hogy ez rágalom, ugyanis a tartályt az ukrán hadsereg maga robbantotta fel, mielőtt feladták volna a várost. „A provokációt valószínűleg hosszú időn át zajló előkészítés előzte meg amiatt, hogy közvetlenül a visszavonulás előtt végre tudják hajtani a robbantást” – jelentették ki a Telegram-bejegyzésükben.