logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2022.04.01.
április 01.
03
óra
27
perc
Zelenszkij: A donbászi helyzet továbbra is rendkívül nehéz
2022. 04. 01. 03:27

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a dél-ukrajnai és a donbászi helyzet „továbbra is rendkívül nehéz”, mivel Oroszország kiemelten kezeli a katonai műveleteket a szakadárok által ellenőrzött régióban. Egy csütörtökön – a közösségi médiában közzétett – videóban Zelenszkij azt mondta, hogy az orosz erők „próbálják kitalálni, hogyan szilárdítsák meg ottani jelenlétüket”.

A donbászi régióban, az ostromlott déli Mariupol városánál és az északkeleti Harkiv városánál „az orosz csapatok halmozzák a csapások lehetőségét” – jelentette ki Zelenszkij. Ez egybecseng egy magas rangú amerikai védelmi tisztviselő csütörtöki megjegyzéseivel, aki szerint Donbász egyike annak a négy területnek, ahol Oroszország a jelenlegi légicsapásokat összpontosítja – írta a CNN.

Csütörtök este John Kirby, a Pentagon sajtótitkára azt nyilatkozta, hogy „az oroszok újra akarják priorizálni a Donbász térségében folytatott műveleteiket”.

Az orosz erők átcsoportosították magukat, hogy „fokozzák a műveleteket a kiemelt területeken, illetve befejezzék a Donbász teljes felszabadítására irányuló műveletet” –mondta Igor Konaszenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerdán.

Az ukrán elnök pedig megismételte, hogy mindent megtesznek Ukrajna felszabadításáért.