logo

Műsorújság

×

social

élő

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2022.03.18.
március 18.
08
óra
44
perc
Hiába akarja az anyacég, egyelőre nem zár be az orosz Burger King
2022. 03. 18. 08:44

A Burger King gyorséttermi lánc nem tudja bezárni oroszországi éttermeit, mert a cég orosz partnere erre nem hajlandó – írja a Suspilne.media portál.

A cég tíz éve lépett be az orosz piacra egy oroszországi vegyesvállalaton keresztül. A Burger King kisebbségi részesedéssel (15%) rendelkezik a vegyes vállalatban.

A cég kifejtette, hogy már megkezdte az üzletrész eladásának folyamatát, de ez eltart egy ideig. Ugyanakkor Oroszország fő üzletkötője nem hajlandó leállítani a cég oroszországi éttermeit.

„Felfüggesztettük az orosz piacra irányuló minden vállalati támogatást. Köteleztük magunkat arra, hogy az üzletből származó nyereséget, beleértve a tulajdonrészünket is, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) javára fordítjuk, és e kötelezettségvállalás teljesítésére egy millió dollárt (325 millió forint) adományoztunk feltétel nélkül. Emellett több mint 25 ország franchise partnereivel együttműködve két millió dollár értékben osztottunk ingyenes étkezésre jogosító kuponokat a Burger King éttermekben az ukrajnai menekülteket támogató civil szervezetek között” – áll a Burger King közleményében.