logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2022.03.10.
március 10.
11
óra
53
perc
Lavrov: Putyin szerint a stratégia a terv szerint halad
2022. 03. 10. 11:53

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter sajtótájékoztatóján elmondta, hogy humanitárius kérdésekről tárgyalt ukrán kollégájával Antalyában, többek között arról, hogy a csapatok mit tesznek a civilek védelmében.

Lavrov azzal vádolta az ukrán „nacionalistákat”, hogy civileket használnak emberi pajzsként.

A miniszter azt is elmondta, hogy megvitatták az ukrajnai humanitárius folyosókat, hozzátéve, hogy ezeket az útvonalakat az egyes országok csapatai határozzák majd meg.

Az európai élelmiszerellátás és árstabilitás is napirenden volt – jelentette ki a jelenlévő újságíróknak.

A BBC azon kérdésére, hogy lehetséges-e tűzszünet, Lavrov úgy fogalmazott, hogy a „különleges katonai művelet” folytatódik, és Vlagyimir Putyin szerint a stratégia a terv szerint halad.

Lavrov szintén elmondta: azzal, hogy a Nyugat védelmi célú segélyt nyújt Ukrajnának, „veszélyesen viselkedik”. „Nem támadtuk meg Ukrajnát” – magyarázta, azt állítva, hogy Oroszországot veszély fenyegeti, és meg kell védenie Donyeck és Luhanszk régiót, amelyet Ukrajnától függetlennek tekint.

A CNBC kérdésére a mariupoli kórház bombázásáról Lavrov elmondta, hogy a média nem adott kiegyensúlyozott képet a történtekről. Kiemelte, hogy az épületben nem voltak betegek, azt ukrán „radikálisok” irányították.