logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2022.03.07.
március 08.
01
óra
56
perc
Nagy-Britannia csak az ukrán menekültek töredékének adott eddig beutazási vízumot
2022. 03. 08. 01:56

A brit kormány hivatalosan valamennyi Ukrajnából érkező menekült befogadását hirdeti, valójában azonban igen szűkmarkúan mérik a vízumokat a családegyesítés okán az Egyesült Királyság migrációs hivatalához forduló ukránoknak.

Véronique Deprez-Boudier, Calais alpolgármestere szerint 589 ember érkezett az észak-franciaországi városba az orosz-ukrán konfliktus kezdete óta, és a brit hatóságok eddig 286 ukrán menekültet visszautasítottak – számolt be hírfolyamában a BBC.

Calais-ban tartózkodó ukránok a BBC-nek elmondták, hogy egy hetet kell várniuk, ha időpontot szeretnének kapni a családegyesítési vízum-kérelmük ügyében. A brit belügyminisztérium szerint a vízumkérelmi központok Európa-szerte rendelkeznek szabad időpontokkal. Az ukrán családegyesítési program keretében eddig mintegy 17 700-an kértek beutazási engedélyt az Egyesült Királyságba, de csak 300 vízumot adtak ki, számolt be a brit közszolgálati média.

Boris Johnson brit miniszterelnök hétfőn azt nyilatkozta, hogy Nagy-Britannia „nagyon nagylelkű ország”, de továbbra is ellenőrizni akarja, hogy kik érkeznek hozzájuk.