logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2022.03.07.
március 07.
18
óra
48
perc
Németország nem mond le az orosz gázról
2022. 03. 07. 18:48

A német kancellár szerint az oroszországi gáz- és olajimport létfontosságú az európaiak számára, mivel jelenleg az energiaellátást lehetetlen más forrásból biztosítani, az iparban és a közszolgáltatásokhoz használt orosz energia egyszerűen nem helyettesíthető – írja a Die Welt.

A német lap beszámolója szerint Olaf Scholz hangsúlyozta, hogy bár a német szövetségi kormány európai partnereivel hónapok óta „teljes gőzzel” az orosz energia alternatíváinak kifejlesztésén fáradozik, mindez nem megy egyik napról a másikra.

Éppen ezért Németország nem lesz partner az energiapiacot érintő oroszellenes szankciók meghozatalában, és az energiaellátás területén folytatja üzleti együttműködését Oroszországgal – idézi a német lap a kancellárt.

Mint arról háborús hírfolyamunkban korábban beszámoltunk, Boris Johnson brit és Mark Rutte holland kormányfő a Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel közös hétfői londoni sajtótájékoztatójukon egyetértettek abban, hogy drámaian csökkenteni kell Európa függését az orosz energiaszállításoktól, ám az orosz energiaimport bojkottja csak egy nagy, közös döntés eredménye lehet.

Scholz nyilatkozatával összecsengve a két nyugat vezető egyaránt kiemelte, hogy az orosz energiától való függetlenedés nyilvánvalóan nem elérhető egyik napról a másikra.