logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2022.03.06.
március 06.
07
óra
29
perc
Scholz kancellár Berlinben fogadta az izraeli miniszterelnököt, aki egyenesen a Kremlből érkezett
2022. 03. 06. 07:29

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök szombat este Berlinben tárgyalt Olaf Scholz német kancellárral az ukrajnai konfliktusról. Bennett néhány órával korábban váratlan látogatást tett Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnöknél.

„A 90 perces megbeszélés középpontjában a miniszterelnök és Putyin orosz elnök szombaton Moszkvában folytatott megbeszéléseinek eredményei álltak” – jelentette be Steffen Hebestreit kormányszóvivő. Németország és Izrael közös célja továbbra is az ukrajnai háború „mielőbbi befejezése. Minden erőnkkel ezen fogunk dolgozni” – áll a nyilatkozatban, amelyről többek közt a Rheinische Post német hírpotál is beszámolt.

Olaf Scholz kancellár csütörtökön járt Jeruzsálemben, ahol Bennett kíséretében a holokauszt áldozatainak emlékére felállított, jeruzsálemi Jad Vasem intézetet is meglátogatta.

Bennett szombaton meglepetésre Moszkvába utazott, hogy felajánlja Jeruzsálem közvetítését az ukrajnai konfliktus rendezésében. Izraeli kormányzati források szerint Putyin és Bennett tárgyalása három órán át tartott az orosz fővárosban. Bennett ezt követően telefonon egyeztetett az amerikai, a német és a francia vezetőkkel, és „folyamatos kapcsolatban áll Ukrajnával”.