logo

Műsorújság

Rendkívüli

Törökország lezárta a tengerszorosokat a hadihajók előtt; fegyver nem haladhat át Magyarországon; megkezdődtek a béketárgyalások – Kövesse nálunk az ukrán válság eseményeit!

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
2022.02.28.
február 28.
23
óra
26
perc
Az orosz versenyzők nemzetközi kitiltását akarja az ukrán autósportszövetség
2022. 02. 28. 23:26
Az Ukrán Automobil-szövetség (FAU) kezdeményezte valamennyi, orosz licenccel rendelkező versenyző és versenycsapat kizárását a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) által felügyelt bajnoki sorozatokból.

Mohammed Ben Szulajem, az FIA elnöke levélben ajánlotta fel támogatását az ukrán szövetségnek – amely az FIA tagszövetsége –, amire Leonyid Kosztyucsenko, az FAU elnöke válaszolt az orosz és fehérorosz versenyzők kitiltását követélve az FIA rendezvényeiről.

A Forma–1 autós gyorsasági világbajnokság az Ukrajna elleni orosz hadműveletek megkezdése után, pénteken bejelentette, hogy nem rendezik meg a szeptemberre tervezett Orosz Nagydíjat.

A bejelentés hírére Nyikita Mazepin, a Haas F1-es istálló orosz versenyzője a támadások kereszttüzébe került a közösségi médiában, ugyanis apját, Dmitrij Mazepint a hírek szerint közvetlenül Vlagyimir Putyin elnök nevezte ki az orosz állami kézben lévő Uralkali bányatársaság vezérigazgatójává. A Haas F1 Team levette versenyautóiról a főszponzor Uralkali feliratait és logóját a múlt héten Barcelonában megtartott Forma–1-es teszteken.

Az FIA által felügyelt rali-világbajnokság (WRC) hétvégi, svédországi futamán az orosz Alekszej Lukjanuk és ukrán navigátora, Jevgenyij Cservonyenko a két hadban álló ország zászlaját, illetve „We Want Peace” (Békét akarunk!) feliratot ragasztott Ford Fiesta R5 versenyautójukra.

Korábban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága fogadott el arra vonatkozó javaslatot, hogy orosz és fehérorosz sportolók és tisztségviselők ne vegyenek részt nemzetközi versenyeken. Az FIA 2012 óta a NOB által elismert szövetség.