Előretelepített alkalmazás lesz a Youtube Music

 

A Google zenei streaming – egyidejű vagy azonnali adatfolyam – alkalmazásai sokkal rosszabb teljesítményt nyújtottak, mint a riválisok, annak ellenére, hogy az Android uralja a mobilpiacot. A YouTube Music alkalmazását előretelepítik az új androidos készülékekre – jelentette be a Google.

A szolgáltatás, amely a zenei streaming piac megragadásáért küzdött, felváltja a viszonylag sikertelen Google Play Music alkalmazását. Ez nem azt jelenti, hogy a Google megpróbálna megfelelni a versenytársaknak, hanem azt, hogy megerősíti termékállományát – írja a Sky News.

Az új alkalmazás a következő operációs rendszerbe Android 10 elnevezéssel kerül be. A YouTube-nak havonta kétmilliárd aktív felhasználója van, akik közül sokan hallgatnak zenét, de a cég által fémjelzett zenei streaming szolgáltatásra május óta csak 15 millióan fizettek elő – ez a YouTube felhasználói bázisának kevesebb mint 0,8 százaléka.

A YouTube Music eddig alul teljesítette a rivális szolgáltatásokat az aktív felhasználók számában, beleértve a 223 millió felhasználóval bíró Spotifyt és a 60 milliós Apple Musicot. Ezekkel a versenytársakkal szemben a YouTube Music ingyenes verziója nem engedi a felhasználókat kedvenc dalukat hallgatni, amíg az alkalmazás a háttérben fut.

A felhasználói élmény megszakítása nem segített a fizető feliratkozók megnyerésében. A Google elindította legújabb operációs rendszerét a saját fejlesztésű Pixel okostelefonjaival, amelyek elsőként kapják meg a frissítést. Újdonságai között szerepel az „okos válasz” – azonnali válaszüzenet küldése – funkciója és a gesztusvezérelt görgetés is.