Magyarázkodik Karácsony Gergely kiszivárgott hangfelvételéről a Párbeszéd

 

Négy nap után előállt egy magyarázattal a Párbeszéd Karácsony Gergely kiszivárgott hangfelvételéről. Szerintük az elnökségi üléseket hallgatták le, amiért feljelentést is tesznek. A magyarázat szerint a párbeszédes politikusok egymás között saját szövetségeseikről olyanokat mondanak például, hogy a szocialisták, ha tehetnék, szétlopnák Zuglót. Az Origo szerint folytatódik a hazudozás Karácsony Gergely „őszödi beszédével” kapcsolatban, amiről már a harmadik verziót adják elő – közölte az M1 Híradója.

Külön-külön is meghallgatták és rájöttek, hogy a Karácsony Gergelyről kiszivárgott hangfelvételt a Párbeszéd elnökségi ülésein rögzítették – ezt állította vasárnap Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke. Vagyis Karácsony Gergely a Párbeszédes politikusok körében mondta például azt saját szövetségeséről, a DK-s GY. Németh Erzsébetről, hogy nincs esélye nyerni.

„Az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást” – fogalmazott Karácsony a hangfelvételen.

A párbeszédesek körében mondhatta Karácsony Gergely azt is, ha jobban ismerte volna a szocialista Tüttő Katát, akkor nem engedi indulni az V. kerületben. A Párbeszédes politikusok társaságában lehetett szó arról is, hogy saját szövetségeseik, „a szocialisták annyira korruptak, hogyha tehetnék szétlopnák Zuglót.”

A Párbeszéd elnökségi ülésén beszélt arról is az ellenzék főpolgármester-jelöltje, hogy „az előválasztás gyakorlatilag csak egy megrendezett színjáték volt, amire úgy tudták rábeszélni az MSZP-s Horváth Csabát, hogy nekiígérték Zuglót.”

Szabó Tímea szerint természetes, hogy mindent átbeszélnek társelnökükkel, Karácsony Gergellyel. Azt mondta, az elnökségi tagok mindegyike emlékszik ezekre a beszélgetésekre és arra is, hogy mindez a képviselői irodaházban történt. Kivéve Karácsony Gergelyt, ő ugyanis nem tudja megmondani, hogy kivel és hol beszélt ezekről.

Míg először azt mondta, fogalma sincs, hogy kivel beszélgethetett, majd később magánbeszélgetésről beszélt, és elmondása szerint a felvételen hallható ismeretlen személy a barátja.

Az Origo szerint folytatódik a hazudozás Karácsony Gergely „őszödi beszédével” kapcsolatban, az ellenzék főpolgármester-jelöltje és párttársai már a sokadik verzióval próbálják kimagyarázni a felvételt.

Egy dologban azonban megegyezik Karácsony Gergely és a Párbeszéd politikusainak állítása: szerintük manipulált a felvétel. A Párbeszéd társelnöke vasárnap viszont elismerte, hogy ezt nem tudják bizonyítani, mert a jegyzőkönyvbe nem kerül be minden.

A hangfelvételen ugyanis az is elhangzik, hogy Tóth Csaba az MSZP zuglói elnöke megfenyegette Karácsony Gergelyt. Karácsony Gergely most tagadja, hogy a szocialista politikus fenyegette meg, majd megosztotta Tóth Csaba közösségi oldalára feltöltött fényképét, amelyhez azt írta az MSZP-s politikus. hogy „barátságuk töretlen.”

Szabó Tímeától azt is megkérdezték, hogy jegyzőkönyvbe vették-e azt, hogy Tóth Csaba megfenyegette Karácsony Gergelyt, de a politikus kitért az erre vonatkozó kérdések elől.