Hathatósabb drogprevenciós intézkedéseket vezetne be a Mi Hazánk Kecskeméten

 

Hathatósabb drogprevenciós intézkedéseket vezetne be a Mi Hazánk Kecskeméten, mert nem lehet szőnyeg alá söpörni, hogy a fiatalok körében nagy problémát jelent a kábítószerek használata – jelentette be Mi Hazánk Mozgalom Élj tisztán! elnevezésű drogprevenciós kabinetének vezetője szombaton, Kecskeméten.

Lantos János egy éjszakai bár előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a drogfüggőségben szenvedőkre irányuló tevékenységük teljes mértékben politikamentes, hiszen a „drog nem ismer pártállást”.

Közölte, a droghasználat áldozatait különféle hiteles, szakmai alapokon működő civil szerveződésekhez irányítják, emellett felhívják a figyelmet az orvosi segítség igénybevételének lehetőségére is.

Lantos János elmondta, politikai bűnözőknek tekintik azokat a liberális jellegű társaságokat, amelyek a drog legalizációért szállnak síkra. Szerinte a rendszerváltás óta a droglegalizáció legnagyobb pártpolitikai támogatója az SZDSZ volt, amely mára reinkarnálódott a Momentum képében.

Faragó Dániel, a Mi Hazánk kecskeméti polgármesterjelöltje azt mondta, nagy szükség van drogprevenciós programokra minden kecskeméti iskolában és szerinte sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a megelőzésre.

A Mi Hazánk ifjúságpolitikai kabinetének vezetője szerint minden kecskeméti diáknak hetente legalább három alkalommal, a délutáni testnevelés órák mellett, drogprevenciós foglalkozáson kellene részt vennie.

Azt ígérte, polgármesterré választása esetén felszámolják a város összes drogelosztó helyét, az áldozatoknak segítséget nyújtanak, a kábítószerrel üzletszerűen kereskedők viszont dupla büntetésre számíthatnak.

A drogkereskedők gyakorlatilag a fiatalokat, a jövőt árulják, akik pedig ezt teszik, azok a hazát árulják, és ez Kecskeméten is elfogadhatatlan” – mondta Faragó Dániel.