Az Egyesült Államokban készítik az új Mac Pro-kat

 

A Texas állambeli Austinban gyártja az Apple az új Mac Pro számítógépeket. A vállalat közleménye szerint egyes alkatrészek vámmentességet kapnak, a gyártás hamarosan megkezdődik.

Az új generációs Mac Pro bejelentése előtt az Apple nem közölte, hogy hol fogják összeállítani a számítógépeket, egyes források szerint a gyártó arra készült, hogy költséghatékonysági szempontok miatt a gyártósorát Kínába teszi át – adta hírül a The Verge.

A vámmentesség alá eső alkatrészekkel azonban a cég elegendő pénzt spórolhat meg ahhoz, hogy az Egyesült Államokban készítse az új számítógépet.

A Trump-kormányzat a Kínával folytatott kereskedelmi háború jegyében 25 százalékos adókulcsot vetett ki a számítástechnikai termékekre, és közölte, az Apple sem kap mentességet.

Az Apple várhatóan késő ősszel kezdi az új Mac Pro-k összeállítását. Korábban a gyártó csak "Összeszerelve az USA-ban" címkével látta el termékeit, ezzel utalva arra, hogy nem csak az Egyesült Államokban gyártott alkatrészeket használ produktumaiban.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ezek a számítógépek csak az Egyesült Államokban kerülnek piacra, vagy világszerte megvásárolhatóak lesznek.

A címlapfotó illusztráció.