A drogkereskedelem állhat a londoni gyilkosságok hátterében

 

Brutális tinédzser-késelések helyszínévé vált London Camden Lock negyede, ez valószínűleg az egyre erősödő drogkereskedelem következménye.

London Camden Lock negyede lett a gócpontja a tinédzser-késeléseknek, a környék lakossága rettegésben él – derül ki a Guardian cikkéből. 

A kerületben 2019 májusig 7143 személy ellen elkövetett erőszakos bűncselekmény történt,

ami hatvan százalékkal több, mint 2013-ban volt. Queen’s Crescent-től fél kilométerre, csak július hónap folyamán 379 bűncselekményt jelentettek. 2018 augusztusa és 2019 júliusa közt négyezer bűncselekményt regisztráltak a drogkereskedő QC Blox territóriumának a közelében.

A fellendülésben lévő drogkereskedelem az oka a kialakult helyzetnek, pontosabban a kiújult ellentét

QC Blox és  Camden Marliez közt, aki London egyik leghíresebb drogpiacának a vezetője.

A hónap elején Camden lakói három gyilkosságnak voltak a szemtanúi mindössze négy nap leforgása alatt. A tragikus események szeptember 8-án kezdődtek, amikor a 22 éves Shakira Loseke-t megkéselték egy területen, néhány száz méterre délre Queen’s Crescenttől.

Egy órával később, néhány méterrel távolabb a 24 éves Wilson Varela-t autós lövöldözés során gyilkolták meg. A források szerint gyilkosai tévesen azt hitték, hogy a QC Blox tagja.

 

Négy nappal később a huszonöt éves Assad Yarow-ra macsétával támadtak a Camden metróállomáson.

Édesanyja, Khadija múlt kedd óta keresi tizennyolc éves fiát. A fia nem volt a QC Blox tagja, de tagja volt egy kisebb városi bandának, amely drogkereskedelemmel foglalkozott.

Falfestmény az északnyugat-londoni Camden városrészben 2018. július 30-án. Az alternatív kultúrájáról, piacairól, butikjairól és zenei szórakozóhelyeiről ismert bohém negyed rendkívül népszerű a helyiek és a turisták körében egyaránt. (Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

A fiút szeptember 8.-án letartóztatták Camden közelében, és a nála lévő drogot elkobozták, így nem tudott fizetni a dílernek. Miután kiengedték a fogdából, a tizennyolc éves fiú eltűnt. Édesanyja azóta is keresi.

A címlapfotó illusztráció.