Szerdán Okos Város Kiállítást rendez a Műegyetem

 

Először rendeznek november 8-9-én Okos Város Kiállítást a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.

A kiállítás a vele egy időben megrendezendő 4. Magyar Jövő Internet Konferenciához kapcsolódik, melynek célja az okos városfejlesztési tervek, megvalósítási technológiák és az eddig elért eredmények bemutatása, elsősorban az okos közlekedés, okos közszolgáltatások, okos egészségügy és okos otthon témakörökben.

Emellett a kiállítás lehetőséget ad az érintett önkormányzati és vállalati vezetők személyes találkozására is. A konferencia fővédnöke Áder János köztársasági elnök, az Okos Város Kiállítás védnöke Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára.

A 4. Magyar Jövő Internet Konferencia előadásaiban szó lesz a jövő internetalapú megoldásairól és várható trendjeiről, valamint arról, hogyan lesz egy város élhetőbb, fenntarthatóbb, egészségesebb és gazdaságosabb a smart technológiák alkalmazásával, és hogyan tudják az okos megoldások nemcsak egy város, hanem egy egyén életét, otthonát is kényelmesebbé tenni.

Több mint 20 kiállítójának standján az ehhez kapcsolódó koncepciók, tervek, tapasztalatok, problémák, megoldások, okos eszközök és alkalmazások jelennek majd meg.

A konferencia és a kiállítás közös programját – a Tudomány hónapja keretében – november 8-9-én rendezik meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Központi épületében. A kétnapos kiállítás és szakkonferencia ingyenes, de a konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni itt lehet, a konferencia és kiállítás részletes programja pedig ezen az oldalon érhető el.