A magyar pálinkát ünneplik Kecelen

 

Mától egy héten át zajlik a magyar pálinka hete Kecelen. Itt rendezik meg a Kárpát-medencei pálinka- és párlatversenyt is.

Hat napon át ünneplik Kecelen a magyar pálinkát és párlatokat. Igazi csemegékre számíthatnak az érdeklődők – mondta Téglás András főszervező.

A hét első napján megkezdik a pálinkák besorolását, ami akár keddig is eltarthat, majd szerdán kezdik a szakemberek bírálni a versenyitalokat.

A következő napon a társadalmi zsűri ítéli meg melyik ital érdemli a legjobbnak járó kitüntetést. Ezt a programot is szeretettel ajánlja a szervező a pálinka iránt érdeklődőknek. A regisztrációhoz kötött programon körülbelül 100-120 ember véleményezi az italokat.

Kecel, 2014. május 26. A bírák egyike kóstol az országos pálinka- és törkölypálinka versenyen, Kecelen 2014. május 26-án. MTI Fotó: Bugány János

Pálinkakóstolás – Képünk illusztráció (MTI-fotó: Bugány János)

Téglás András kiemelte, az elmúlt években a szakmai zsűri és a társadalmi zsűri is ugyanolyan véleményen volt az ország legjobb pálinkájának kiválasztásában, ami szerinte annyit jelent, hogy rendkívül jól dolgozott a hozzáértő zsűri.

Pénteken az érdeklődők megismerkedhetnek a pálinkafőzéssel, illetve szakemberek vezetésével részt vehetnek pálinkakóstolókon.

A főszervező az M1 Híradójában elmondta, a rendezvény fénypontja a szombati nap lesz, amikor a hazai és határon túli lovagrendek is találkozhatnak. E mellett a Kárpát-medencei pálinka- és párlatverseny mellett szépségversenyt is rendeznek az alkoholos nedűknek – mondta a főszervező.