Házi őrizetben a miskolci halálos baleset gyanúsítottja

 

Indulás előtt maga a gyanúsított akasztotta össze a járműszerelvényt, de azt nem ellenőrizte kellő gondossággal. A nehézgépjármű ugyanakkor az adatok szerint a megengedett sebességnél gyorsabban haladt.

Házi őrizetbe helyezte a Miskolci Járásbíróság azt a kamionsofőrt, aki három halálos áldozatot követelő balesetet okozott kedden Miskolcnál.  A bíróság szóvivője elmondta, indulás előtt maga a gyanúsított akasztotta össze a járműszerelvényt, de azt nem kellő gondossággal ellenőrizte. A nehézgépjármű az adatok szerint a megengedett sebességnél gyorsabban haladt – tette hozzá Gyurán Ildikó.


Többen meghaltak egy balesetben Miskolc határában

A járműszerelvény kedden a Miskolcot elkerülő 306-os úton egy balra ívelő kanyarban szétkapcsolódott. A pótkocsi nem követte a vontatót, hanem egyenesen haladt tovább a szemből érkezők sávjába, ahol érintőlegesen egy autó oldalának ütközött. Ezután frontálisan összeütközött egy másik személygépkocsival, amelynek három utasa a helyszínen meghalt.

A bírósági szóvivő hozzáfűzte: a bíróság figyelemmel volt arra, hogy a gyanúsított körülményei rendezettek és 10-12 éve van nyerges vontató vezetésére jogosító engedélye; több mint egymillió kilométert vezetett balesetmentesen. Mérlegelték azt is, hogy a vontatmány „elszabadulására” vonatkozó szakértői vélemény még nem készült el.

A körülmények alapján a bíróság álláspontja szerint a gyanúsított esetében elegendő a házi őrizet alkalmazása az eljárás eredményes befejezése érdekében – közölte a sajtószóvivő. A végzés nem jogerős, az ügyész fellebbezést jelentett be, és előzetes letartóztatás elrendelését kérte.