Hivatásával is felhagyhat a megtámadott magyar kamionos

 

Újabb magyar kamionosra támadtak rá migránsok, ezúttal Brüsszel közelében. Toldi Tamás a Híradónak azt mondta, nem biztos, hogy képes lesz újra kamionba ülni.

A sofőr éppen a pihenőjét töltötte egy benzinkúton, amikor arra ébredt fel, hogy bevándorlók vannak a fülkéjében. Szerencsére nem sérült meg, a Híradónak azonban azt mondta, azóta is retteg, nem biztos, hogy valaha újra kamionba tud majd ülni. Toldi Tamás, kamionos a Híradónak telefonon számolt be a történtekről.

„Két óra, fél három között arra lettem figyelmes, hogy mozog a fülke. Ekkor felnéztem, ugye be voltam függönyözve, a baloldali ajtón jött fel egy ember. Meglátta, hogy felébredtem, az arcán döbbenetet láttam, ebből gondolom, hogy befújtak valami gázt valamelyik ajtón, altatógázt, elordítottam magam németül, hogy was spazir hier, meg mondtam neki hogy raus, tehát menjen ki” – részletezte a kamionos.

Ezután a migráns megindult a férfi felé, ekkor már annyira közel volt, hogy a kamionos mellkason tudta rúgni, mire a migráns kiesett a kamion fülkéjéből. Ekkor Toldi Tamás még nem menekült meg, ugyanis mint kiderült, a migránsok erőfölényben voltak.

„Felültem az ágyon, ekkor láttam, hogy a jobboldali ajtó is nyitva van. Tehát hárman voltak. A baloldali ajtónál felmászott az utolsó ember, a jobb kezében egy 20 centis késsel, nem tudom, hogy meg akart-e szúrni, de tény és való, hogy szúrt felém” – mesélte feldúltan az áldozat.

Toldi Tamás látta, hogy csak nehezen menekülhet az életveszélyes helyzetből, ezért odadobta nekik az övtáskáját és a telefonját. A migránsok ekkor távoztak.

„Mindenki retteg. Mi azért nem járunk tengerpartokra, ahol úgymond tudjuk és halljuk mennyi migráns és bevándorló van, és sajnos azt vesszük észre, hogy egyre jobban terjed, és most mindenki találgatja, hogy akkor veszünk gázspray-t. Nem hiszem, hogy nekünk kéne így védekezni, szerintem mi, akik dolgozunk és a társadalmat szolgáljuk, annyi biztonságunk legyen már, tudjunk pihenni” – zárta szavait Toldi Tamás.