Késsel támadhattak migránsok egy magyar kamionosra

 

Magyar sofőrt támadtak meg az E40-es autópálya Brüsszeltől pár kilométerre lévő parkolójában; a sofőr éppen pihent, amikor a migránsok bemásztak a kamionjába, és megfenyegették egy késsel – állítja az Origónak a megtámadott férfi ismerőse. A portál szerint a külügyminisztérium felvette a kapcsolatot az ügyről beszámoló férfival.

Egy férfi állítása szerint magyar kamionsofőr ismerőse bajba került hajnalban az E40-es autópálya Brüsszeltől pár kilométerre lévő parkolójában. Éppen pihent, amikor rátámadtak; arra riadt fel álmából, hogy a kamion fülkéje erősen mozog. Mire kinyitotta a szemét, fekete bőrűek nyomultak a fülkébe. Az elsőt kirúgta a fülkéből, de a mögötte lévő késsel támadt rá – állította a sofőr ismerőse, aki szerint a támadók migránsok lehettek.

Az origo.hu cikke szerint verekedni kezdtek. A késes támadó kizuhant a fülkéből, de aztán újabb támadók jelentek meg az ajtóban és ráüvöltöttek a sofőrre: „Money, telephone!”

A magyar férfi a beszámoló szerint hozzájuk vágta a kistáskáját és mindenét, ami a keze ügyébe került. A támadók erre állítása szerint elszaladtak, magukkal vitték a férfi iratait, pénzét, és a telefonját is.

A sofőr röviddel ezután kimerészkedett a kamionjából. A földre érkezvén cipőjével ragadós vértócsában koppant. A mellette álló kamion fülkéjéből még akkor is csöpögött a vér – állítja az Origót megkereső férfi. A sofőr azonnal arra gondolt, hogy valakit megszúrtak és meghalt.

A kirabolt sofőr jelentette az esetet a belga rendőröknek, akik – az ismerős állítása szerint – gyorsan lezárták az ügyet, még ujjlenyomatot sem vettek. Ismerőse szerint a férfi most 10 euróval a zsebében a németországi Döppenben ragadt, egyelőre nem tudja, hogy juthat haza.

A külügyminisztérium is felvette a kapcsolatot a sofőr ismerősével, csakhogy ő nem tudott további érdemi információval segíteni az ügyben.

Címlapképünk illusztráció.