Magyar Idők: A Jobbik már meleg szavazókat is vár

 

Dúró Dóra szerint a meleg szavazókat is várja a Jobbik.

A párt frakcióvezető-helyettese annak kapcsán beszélt erről, hogy Vona Gábor pártelnök október 23-án úgy fogalmazott: nem érdekli, ki jobb- vagy baloldali, ki mérsékelt vagy radikális, konzervatív vagy liberális – írja cikkében a Magyar Idők. Dúró Dóra újságírói kérdésre közölte: a Jobbik elnöke nem pártokkal való politikai együttműködésről, hanem a szavazókról beszélt. „Minden magyar állampolgárt szeretnénk képviselni, és azokat várjuk, akik azonosulni tudnak a Jobbik értékrendjével.”

Újabb pálfordulás?

Dúró kijelentésére Dombos Tamás, az LMBTQ-közösséghez kötődő Háttér Társaság jogsegélyszolgálatának munkatársa a Magyar Időknek úgy reagált: mindenki maga dönti el, melyik pártra szavaz, de tény, a Jobbik a melegek mellett kiálló nyilatkozataival és parlamenti munkájával nem döntött rekordot. – Ne feledkezzünk meg a jobbikos ásotthalmi polgármester rendeletéről, amely tiltja az olyan propagandatevékenységet, amely az azonos neműek közötti házasságot népszerűsítené, és emlékezzünk a 2010-es tüntetésre Alföldi Róbert ellen – említette példaként Dombos.

Folytatódó cukiságkampány

Tény, a Jobbik sosem támogatta a homoszexualitást, az e csoporthoz tartozókat rendre beteg, deviáns embernek nevezték. Vona Gábor idén nyáron egy interjúban úgy fogalmazott: ha Budapest főpolgármestere lenne, nem engedélyezné a Pride-ot, mivel az szerinte nem büszkeségmenet, sokkal inkább provokáció, ami a homoszexuálisok ügyének is inkább árt, mint használ. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője sem volt jó véleménnyel a melegházasságról – mert mint mondta –, felfogásuk szerint a család egy férfi és egy nő közössége, és elsődleges célja az utódok születése. Az idei felvonulás kapcsán egyébként az Integrity Lab felméréséből az derült ki, hogy a Jobbik szava­zóinak többsége ellenzi az azonos nemű párok házasságát.